Кадър: КСТВ Северна Корея ще получи близо 2 милиона дози коронавирусната

...
Кадър: КСТВ Северна Корея ще получи близо 2 милиона дози коронавирусната
Коментари Харесай

Въпреки твърденията за липса на COVID-19, Северна Корея ще получи близо 2 милиона дози

Кадър: КСТВ 

Северна Корея ще получи близо 2 милиона дози коронавирусната ваксина, макар че в страната настояват, че няма инфектирани с вируса,  заяви " The World ", съобщи БГНЕС.

Наблюдателите настояват, че строгият граничен надзор и интернационалните наказания може би са съдействали повече за утежняване на обстановката там. Когато преди повече от година се появиха вести за откриването на ново заболяване, сходно на пневмония, в Ухан, Китай, прилежаща Северна Корея беше една от първите страни, които запечатаха границата си. Влизането от чужбина към момента е неразрешено и излизането е съвсем толкоз мъчно.

Сега, посредством новата световна самодейност, известна като програмата COVAX Facility, Северна Корея ще отвори още веднъж границата си, с цел да получи ваксина за COVID-19. Консорциумът на държавните, частни и неправителствени организации на Световната здравна организация разгласи неотдавна, че ще даде на Северна Корея 1,7 милиона дози от имунизацията на AstraZeneca. Населението на Северна Корея се прави оценка на към 25 милиона.

Не е ясно по какъв начин ще се извърши доставката и разпространяването на имунизацията, а чиновниците на COVAX не дадоха отговор на настояването на " The World " за изявление.

Джером Ким, общоприет шеф на Международния институт за ваксини, основан в Сеул, изяснява, че поради лимитираните запаси на страната и инфраструктурните провокации, имунизацията на AstraZeneca е може би най-хубавият вид за момента.

" AstraZeneca евентуално е имунизацията, с която могат да се оправят най-лесно ", сподели Ким, като означи, че за разлика от някои други ваксини, които би трябвало да се съхраняват при ниски температури, тази може да се съхранява в естествени условия в ледник. Тя също може да бъде ефикасна единствено след една доза, добави той.

Но някои други медицински експерти споделят, че всевъзможни опити за осъществяване на имунизации или други акции за публично здраве в Северна Корея са възпрепятствани от интернационалните наказания, които имат за цел да санкционират Пхенян за неговата стратегия за нуклеарно оръжие.

Кий Парк, шеф на програмата за Северна Корея в Американската корейска здравна асоциация, изясни, че медицината и медицинските артикули са механически освободени от възбраните за импорт, само че групите за помощ са доста внимателни във връзка с глобите на Съединени американски щати и Организация на обединените нации.

Правителството на Северна Корея може също да се почувства като привикнало с несъмнено равнище на затваряне и даже да усили вътрешните ограничавания и в случай че почувства, че може да поддържа подобен вид система, в действителност може да не се опита да възобнови предпендемичното отваряне, разясняват анализатори.

Ограниченията са спрели и съвсем цялата търговия с Китай, най-близкият съдружник и търговски сътрудник на Пхенян. Тази изолираност основава още по-несигурна обстановка за доста севернокорейци. Това основава голям дефицит на всевъзможни артикули, в това число за съществени потребности като сапун и паста за зъби. Цените на храните са се повишили по време на пандемията, което прави някои артикули като царевица недостъпни за най-бедните в страната.

Пхенян също по този начин пренебрегва многократните оферти на Сеул за филантропична помощ и даже смъртоносно простреля южнокорейски държавен чиновник в морето предходната година, защото се твърдеше, че е бил притежател на ковид.

Изглежда, че пандемията в допълнение откъсва Северна Корея от останалия свят. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР